SC Johnson se adresează nevoilor consumatorilor europeni oferind acces de top la ingredientele din produse și parfumuri

Compania continuă să fie pe primul loc în industrie în privința transparenței ingredientelor, facilitând accesul consumatorilor la informațiile despre ingredientele din produse și parfumuri pe site-ul web inauntrulscjohnson.ro.

Racine, WI. 25 mai 2016 – Astăzi, compania SC Johnson și-a extins programul global de transparență a ingredientelor, precum și site-ul web lider în industrie inauntrulscjohnson.ro în toată Europa, oferindu-le consumatorilor o listă cuprinzătoare cu ingredientele conținute de produsele unor mărci importante precum Glade®, Mr Muscle®, Raid®, Pledge®, Duck® și Autan®. Acest lucru face ca SC Johnson să fie prima companie de bunuri de consum ambalate care prezintă ingredientele specifice ale parfumurilor incluse în produsele vândute în Europa și marchează o etapă importantă în eforturile pe termen lung ale companiei de a transforma transparența ingredientelor.    

„Consumatorii ar trebui să cunoască ingredientele conținute de produse, astfel încât să poată face alegeri inteligente în privința produselor pe care le aduc în locuințele lor”, susține Fisk Johnson, președinte și director executiv al companiei SC Johnson. „Asigurând transparența ingredientelor încurajăm un dialog direct cu privire la anumite ingrediente.”

Johnson a adăugat că într-un sondaj recent* pe care compania l-a realizat în rândul consumatorilor europeni, au stabilit că două treimi dintre aceștia au menționat că este important ca aceste companii de bunuri de consum ambalate să fie transparente în privința ingredientelor. „Evident, aceasta este o problemă importantă în Europa. Suntem de părere că aceasta este la fel de importantă și pe plan global.”

Site-ul web despre ingrediente al companiei, inauntrulscjohnson.ro, este accesibil și de pe telefonul mobil și ajută consumatorii europeni să acceseze și să înțeleagă cu ușurință informațiile despre ingrediente. În acest moment, site-ul include majoritatea dintre cele peste 3.000 de produse vândute de compania SC Johnson în 25 de țări din Europa, inclusiv în Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul unit, iar lista urmează să fie completată. De asemenea, site-ul web oferă o listă cu anumite parfumuri folosite ca ingrediente în multe dintre produsele vândute, în loc să le prezinte pur și simplu drept „aromă” sau „parfum”.

Informațiile devin mai ușor de înțeles și de accesat

Timp de mulți ani, companiile din Europa care comercializează produse precum odorizante de cameră, detergent de uz casnic și produse pentru combaterea dăunătorilor și-au prezentat ingredientele pe site-uri web, pentru a respecta legea. Marea provocare pentru consumatori a fost accesibilitatea și ușurința utilizării acestor tipuri de site-uri. Consumatorii care vizitează aceste site-uri ajung adesea să aibă nelămuriri mai mari decât înainte. De fapt, în urma sondajului SC Johnson din Europa s-a constatat că mai puțin de o treime dintre consumatori consideră că dețin suficiente informații despre ingredientele din produsele de curățenie sau din odorizantele de cameră.

Compania SC Johnson depășește cu mult cerințele normelor UE privind furnizarea de informații de bază despre produse, prin intermediul site-ului web inauntrulscjohnson.ro care oferă o listă de ingrediente ușor de înțeles pentru fiecare produs, precum și informații generale privind motivul pentru care au fost utilizate anumite ingrediente. Produsele sunt organizate după limbă și marcă, cu imaginile produselor respective prezentate în funcție de fiecare țară, ceea ce le face ușor de recunoscut și accesibile prin doar câteva clicuri.

Dezvăluirea parfumurilor din anumite produse și istoricul de lider al companiei SC Johnson

Site-ul web inauntrulscjohnson.ro prezintă o listă de parfumuri specifice anumitor produse, care figurează în multe dintre produsele vândute, depășind standardul industriei în ceea ce privește dezvăluirea unui număr redus de alergeni specifici și afișarea simplă a termenilor „aromă” sau „parfum”. De fapt, în dezvăluirea ingredientelor parfumurilor specifice produselor, compania SC Johnson prezintă peste 99,9 la sută dintre ingredientele din majoritatea formulelor produselor.„

Parfumurile joacă un rol important în multe dintre produsele noastre, iar dezvăluirea ingredientelor pe care le conțin acestea ne ajută să câștigăm încrederea consumatorilor, un lucru care este favorabil pentru afacerea noastră”, declară Johnson. Acesta a ilustrat acest punct cheie prin faptul că, în același sondaj, aproape două treimi dintre respondenți au menționat că dezvăluirea informațiilor despre ingrediente va avea un impact pozitiv asupra percepției lor despre companie și asupra deciziei de cumpărare a acestora.

De-a lungul timpului, listele cu ingrediente de tip parfumuri au fost considerate secrete comerciale, păzite cu grijă de către furnizorii de parfumuri și companiile producătoare de bunuri de consum. În eforturile sale de a crește gradul de transparență, compania SC Johnson a colaborat cu furnizorii încă din 2008 pentru a mări gradul de transparență al ingredientelor reprezentate de parfumuri și nu numai. Printre reperele importante în asigurarea transparenței se numără următoarele:

2009: S-a lansat programul de dezvăluire a ingredientelor în Statele Unite, urmate după scurt timp de Canada.

2012: S-a publicat Paleta de parfumuri SC Johnson, lista completă de ingrediente aprobate pentru produsele companiei SC Johnson.

2014: S-a publicat lista de ingrediente interzise care oferă transparență asupra modului în care compania SC Johnson își alege ingredientele.

2015: S-a introdus dezvăluirea parfumurilor specifice produselor, prin care se comunică peste 99,9 la sută dintre ingredientele din majoritatea formulelor produselor.

2016: S-a lansat Colecția Glade® Fresh Citrus Blossoms cu o transparență de 100% în privința parfumurilor.

2016: S-a lansat programul european de transparență a ingredientelor pe site-ul web inauntrulscjohnson.ro.

Pentru mai multe informații despre ingredientele companiei SC Johnson, vizitați inauntrulscjohnson.ro. Pentru a afla mai multe despre programul Greenlist™ al companiei SC Johnson și alte exemple de responsabilitate și leadership ale companiei, descărcați Raportul de sustenabilitate SC Johnson 2015.

Despre SC Johnson

SC Johnson este o companie de familie, dedicată produselor inovatoare, de înaltă calitate, excelenței la locul de muncă și angajamentului pe termen lung față de mediu și față de comunitățile în care își desfășoară activitatea. Având sediul în SUA, compania este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de produse de curățat pentru uz casnic și de produse pentru depozitare menajeră, îngrijirea aerului, combaterea dăunătorilor și îngrijirea articolelor de încălțăminte, precum și de produse profesionale. Aceasta comercializează mărci bine cunoscute precum GLADE®, KIWI®, OFF!®, PLEDGE®, RAID®, SCRUBBING BUBBLES®, SHOUT®, WINDEX® și ZIPLOC® în Statele Unite și la nivel global, iar mărcile comercializate în afara Statelor Unite includ AUTAN®, TANA®, BAMA®, BAYGON®, BRISE®, KABIKILLER®, KLEAR®, MR MUSCLE® și RIDSECT®. Compania înființată în urmă cu 130 de ani înregistrează vânzări de 10 miliarde de dolari, are aproximativ 13.000 de angajați în întreaga lume și comercializează produse aproape în fiecare țară din lume. www.scjohnson.com  

*Compania SC Johnson a autorizat compania Ipsos Operations GmbH să efectueze un sondaj online în rândul adulților europeni din Regatul Unit, Germania, Franța și Italia. Sondajul a fost realizat între 25 și 27 martie 2016. Marja de eroare pentru acest studiu (n=1.000 pe țară) este de maximum +/- 3,7% la un nivel de relevanță de 90%.