SC Johnson komt tegemoet aan de behoeften van de Europese consumenten met toonaangevende toegang tot product- en geurstofingrediënten

Het bedrijf blijft marktleider op het gebied van ingrediënttransparantie door het gemakkelijk toegankelijk maken van product- en geurstofinformatie voor de consument op whatsinsidescjohnson.com.

Racine, Wisconsin. (25 mei 2016) – Vandaag heeft SC Johnson zijn wereldwijde programma voor ingrediënttransparantie en toonaangevende website whatsinsidescjohnson.com uitgebreid naar Europa, waarmee de consument een uitvoerige lijst van productingrediënten aangeboden krijgt voor iconische merken als Glade®, Mr Muscle®, Raid®, Pledge®, Duck® en Autan®. Dit maakt van SC Johnson het eerste grote bedrijf van verpakte consumentengoederen dat een lijst verstrekt van specifieke geurstoffen voor de in Europa verkochte producten en het markeert een belangrijke stap in de langetermijninspanningen van het bedrijf om ingrediënttransparantie te transformeren.“

Wij geloven dat consumenten de ingrediënten van een product moeten kennen, zodat ze goed onderbouwde keuzes kunnen maken over wat ze mee naar huis nemen”, aldus Fisk Johnson, voorzitter en CEO van SC Johnson. “Het verstrekken van ingrediënttransparantie zorgt voor een open dialoog over specifieke ingrediënten.”

Johnson voegde eraan toe dat uit een recent door het bedrijf gehouden onderzoek* onder de Europese consumenten is gebleken dat ruim twee derde het belangrijk vindt dat bedrijven van verpakte consumentengoederen transparant zijn over ingrediënten. “Dit is duidelijk een belangrijk punt in Europa. Wij realiseren ons dat het wereldwijd net zo belangrijk is.”

De ingrediëntenwebsite watiserinscjohnson.nl van het bedrijf is mobielvriendelijk en maakt ingrediëntinformatie gemakkelijk toegankelijk en begrijpelijk voor consumenten in Europa. De site bevat nu de meerderheid van de meer dan 3.000 producten die worden verkocht door SC Johnson in 25 landen in heel Europa, waaronder Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Meer landen zullen volgen. De website geeft ook een overzicht van specifieke geurstofingrediënten voor veel van de verkochte producten, in tegenstelling tot alleen de vermelding ‘geur’ of ‘parfum’.

Informatie gemakkelijk, toegankelijk en begrijpelijk maken

Al vele jaren vermelden bedrijven die producten verkopen zoals luchtverfrissers, huishoudreinigers en ongediertewerende middelen hun ingrediënten op websites om te voldoen aan de wet. Het obstakel voor de consument is echter de toegang en het gebruik van dit soort sites. Consumenten hebben na het bezoeken van die sites vaak nog meer vragen dan ervoor. Bovendien bleek uit de enquête van SC Johnson in Europa dat minder dan één derde van de consumenten van mening is dat ze voldoende informatie krijgen over ingrediënten van schoonmaakmiddelen en luchtverfrissers.

SC Johnson gaat veel verder dan de wettelijke eisen van de EU in het verstrekken van basisinformatie over het product met de website whatsinsidescjohnson.com. Deze website biedt een gemakkelijk te begrijpen lijst van ingrediënten voor elk product en achtergrondinformatie over waarom bepaalde ingrediënten worden gebruikt. De producten zijn gerangschikt naar taal en merk, met afbeeldingen van de feitelijke producten per land, waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn en door slechts een paar klikken kunnen worden bereikt.

Het openbaar maken van productspecifieke geurstoffen en de leidende rol van SC Johnson

De website whatsinsidescjohnson.com geeft een lijst van productspecifieke geurstoffen voor veel van de verkochte producten, die verdergaat dan de industriestandaard voor het openbaar maken van een klein aantal specifieke allergenen en de eenvoudige vermelding ‘geur’ of ‘parfum’. SC Johnson deelt in de beschrijving van de productspecifieke geurstoffen zelfs meer dan 99,9 procent van de ingrediënten van de meeste productformules.“

Geuren spelen een belangrijke rol in veel van onze producten en de openbaarmaking van de ingrediënten waaruit zij bestaan helpt bij het opbouwen van consumentenvertrouwen en dat is uiteindelijk goed voor ons bedrijf”, aldus Johnson. Hij illustreerde dit punt door op te merken dat in hetzelfde onderzoek bijna twee derde van de respondenten zei dat de openbaarmaking van ingrediëntinformatie een positieve invloed zou hebben op hun perceptie van een bedrijf en op hun aankoopbesluit.

Traditiegetrouw werden geurstoflijsten beschouwd als bedrijfsgeheimen, streng bewaakt door geurleveranciers en bedrijven van consumentenproducten. In haar inspanningen om de transparantie te vergroten werkt SC Johnson sinds 2008 met leveranciers aan het vergroten van de transparantie van zowel geur- als niet-geurstoffen. Belangrijke transparantiemijlpalen zijn:

2009: lancering van het programma voor openbaarmaking van ingrediënten in de VS, dat al snel gevolgd werd door Canada.

2012: publicatie van het Geurpalet van SC Johnson, de complete lijst van goedgekeurde ingrediënten voor producten van SC Johnson.

2014: publicatie van de lijst van ingrediëntbeperkingen voor transparantie over de manier waarop SC Johnson ingrediëntkeuzes maakt.

2015: introductie van de productspecifieke openbaarmaking van geuren door het delen van meer dan 99,9 procent van de ingrediënten in de meeste productformules.

2016: lancering van Glade® Fresh Citrus Blossoms Collection met 100 procent geurtransparantie.

2016: lancering van het Europese programma voor ingrediënttransparantie op whatsinsidescjohnson.com.

Oudere mijlpalen.

Voor meer informatie over ingrediënten van SC Johnson kunt u whatsinsidescjohnson.com bezoeken. Voor meer informatie over het programma SC Johnson Greenlist™ en andere voorbeelden van de verantwoordelijkheid en het leiderschap van het bedrijf kunt u het SC Johnson 2015 Sustainability Report downloaden.

SC JOHNSON FAQ INGREDIËNTENTRANSPARANTIE

1.    Waarom heeft SC Johnson dit programma in Europa gelanceerd?

A.    SC Johnson speelt een leidinggevende rol op het gebied van ingrediëntentransparantie en heeft onlangs het wereldwijde programma voor ingrediëntentransparantie uitgebreid naar Europa. De ingrediëntendeclaraties van onze producten zijn op een gebruiksvriendelijke manier voor consumenten beschikbaar gemaakt, zowel online als via mobiele apparatuur. Het bedrijf gaat verder dan de huidige voorschriften en industrienormen en vermeldt tevens productspecifieke informatie omtrent geurstofingrediënten. 

2.    Op welke manier doet SC Johnson meer dan de rest van de sector op het gebied van de openbaarmaking van geurstofingrediënten?

A.    SC Johnson is het eerste grote consumptiegoederenbedrijf dat voor producten die in Europa zijn verkocht de specifieke geurstofingrediënten vermeldt, en bij de meeste producten meer dan 99,9 procent van de ingrediënten openbaar maakt. Dit gaat verder dan de industrienorm van het bekendmaken van enkel een klein aantal specifieke allergenen gevolgd door de algemene vermelding geurstof of 'parfum'.

3.    Waarom gebruikt SC Johnson geurstoffen in zijn producten?

A.    Klanten houden om vele redenen van geuren. Geurstoffen verfrissen de lucht, elimineren ongewenste geuren en zorgen voor de frisse ambiance waar de meeste families prijs op stellen. SC Johnson maakt ook een aantal parfumvrije producten voor mensen die hier de voorkeur aan geven.

4.    Welke landen maken deel uit van deze Europese introductie?

A.    De huidige introductie omvat de volgende Europese landen in hun respectievelijke talen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. SC Johnson zal in de komende maanden de Europese introductie afronden met Estland, Finland, IJsland, Letland, Litouwen en Malta.

Over SC Johnson

SC Johnson is een familiebedrijf dat zich toelegt op innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten, uitmuntendheid op de werkplek en een langetermijnengagement voor het milieu en de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is. Het bedrijf, gevestigd in de Verenigde Staten, is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van huishoudreinigings- en vershoudproducten, producten voor luchtverfrissing, ongediertebestrijding en schoenverzorging, en industriële producten. Het verkoopt bekende merken zoals GLADE®, KIWI®, OFF!®, PLEDGE®, RAID®, SCRUBBING BUBBLES®, SHOUT®, WINDEX® en ZIPLOC® in de VS, en buiten de VS merken als AUTAN®, TANA®, BAMA®, BAYGON®, BRISE®, KABIKILLER®, KLEAR®, MR MUSCLE® en RIDSECT®. Het al 130 jaar bestaande bedrijf dat $ 10 miljard aan omzet genereert, biedt wereldwijd werk aan ongeveer 13.000 mensen en verkoopt producten in vrijwel elk land ter wereld. www.scjohnson.com

*SC Johnson heeft Ipsos Operations GmbH de opdracht gegeven om een online-enquête uit te voeren onder Europese volwassenen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië. Deze enquête werd uitgevoerd van 25 tot 27 maart 2016. De foutmarge voor deze studie (n = 1000 per land) is maximaal +/- 3,7% bij een significantieniveau van 90%.